Behandling af Angst​

I Psykologisk Klinik Hellerup i Charlottenlund, tilbyder vi behandling af angst. Vi arbejder ud fra den kognitive behandlingsmetode, som sætter fokus på tankemønstre, følelser, adfærd og fysiske reaktioner. Kognition betyder erkendelse og tænkning.

Vores behandling af angst tager udgangspunkt i fejlfortolkninger af virkeligheden og består i samtale og hjemmeopgaver, hvor opgaverne har til hensigt at blive eksponeret for det man er angst for enten gradvist eller fuldt ud afhængig af den enkelte og situationen. Vi ser på de negative tanker samt følelser, adfærd og fysiske reaktioner. Vi ser på om tankerne er sande eller falske. Hvis de negative tanker viser sig at være falske, finder vi sammen en mere realistisk tanke og ser på, hvordan det påvirker følelser, adfærd og fysiske reaktioner.

​Hvad er angst?

Vi kender alle til at føle angst. Angst er en naturlig reaktion, når vi oplever os truet, og når der er fare på færde. Kamp- og flugthormonet (adrenalinet) stiger og gør os i stand til enten at kæmpe eller at flygte for at skaffe os i sikkerhed og overleve. 

Det er en god og sund reaktion, når truslen og faren er reel, men sommetider går der ”kludder” i systemet, hvor vi opfatter bestemte situationer som farlige, selv om de er ganske harmløse

Der er mange situationer, hvor vi kan opleve angst, f.eks. i samvær med andre personer, hvor vi bliver angste for, hvad andre tænker og mener om os, eller vi synes, at vi opfører os pinligt i samvær med andre – det kaldes social angst eller social fobi.

Det kan også være angst for åbne pladser, hvor vi bliver angste for at falde og derfor må snige os langs husmurene – det kaldes agorafobi. Nogle kan have OCD (obsessive compulsive disorder) med tvangshandlinger og tvangstanker.

 

Det kan være generel angst uden en specifik årsag. Vi kan opleve panikangst, hvor symptomerne kan være mere eller mindre voldsomme med at ryste, blive anspændt, føle svimmelhed, kvalme og hjertebanken osv. Tankerne og bekymringerne kredser om angsten for at besvime, blive sindssyg eller at dø – det bliver en ond cirkel, hvor vi bliver angste for angsten.

Kontakt os

​Du er velkommen til at høre mere om behandling af angst og bestille tid til samtale ved at ringe på telefon 39 30 43 20. Eller du kan skrive til os på vores mail: klinik@doerum.com. Du finder vores klinik på jægersborg Allé i Charlottenlund nær Hellerup og Østerbro. 

Du kan læse mere om angst og behandling på flg. link.

Jægersborg Allé 19, 4. sal│ 2920 Charlottenlund │ CVR: 21924903 │ Telefon: 39 30 43 20 │ E-mail: klinik@doerum.com

​Privatlivspolitik